مدام ديدي مشرفة أقسام الطبخ
عدد الرسائل : 78 البلد : مصر الوظيفة : ربة منزل تاريخ التسجيل : 30/06/2008
| موضوع: اليكم الحوادق من ايدين مدم ديدى الساليزون والكرواسو والباتيه والباتون ساليه الجمعة يوليو 25, 2008 5:06 am | |
| السلام عليكم ورحمه الله وبركاته
اخوتى اليكم الحوادق للحفلات واعياد الميلاد اولا الساليزون
عجينه فيتاج او عجينه ملفاى وهى توجد بالسوبر ماركت او افران الحلويات ساليزون فنجر تفرد عجينه الفيتاج وتقطع اصابع ونضعها فى صينيه وندهنها بالبيض ثم نضع فوقها جبنه مبشوره رومى طبعا وفلفل رومى حصى وندخلها الفرن الى ان تستو
كورنيه ساليزون وكورنيه تعنى قراطيس
تقطع عجينه الفيتاج اصابع وتلف على الكورنيه اى الاقماع وتضغطى عليها جيدا كى تتماسك الاطراف رصيها فى صينيه ودخليها الفرن تستوى بعد خروجها من الفرن انزعى القراطيس واحشيها بالتشيذ كريم اى كريمه الجبنه او احشيها كفيار وضعى فوقها زيتون مقطع وقدميها
باتيه بالجبنه او العصاج
احضرى عجينه الفيتاج وافرديها وقطعيها مدور بواسطه قطاعه او كوب لمعيها بالبيض واحشيها بالجنه والنعناع او باللحمه المعصجه او بالجبنه الرومى المبشوره اثنيها مثل القطائف واقفليها جيدا ولمعيها بالبيض ودخليها الفرن
ساليزون بشكل النظاره
اردى العجينه لفيها من ناحيه وفى نفس الوقت لفيها من الناحيه الاخرى كى يكون عندك شكل رولين فى بعض ادهنى بينهما بالبيض احضرى سكينه قطعى العجينه كى يعطى لكى شكل النظاره لمعيها بالبيض ودخليها الفرن قبل ان تقطعى بالسكينه ادهنيها بالدقيق علشان الوحدات متلزقش فى بعضها
باتيه بالماشروم احضرى الماشروم وقطعيها وخذيه سوتيه بالزيت الزيتون وثوم قطعى العجينه ادهنيها بالبيض احشيها بالماشروم اغلقيها على شكل القطائف ادهنيها بيض ودخليها الفرن
مينى بتزا ساليزون
افردى العجينه قطعيها مدور بواسطه قطاعه رصيها فى صينيه ادهنيها بالصلصه ضعى عليها ماشروم فلفل الوان مقطع زيتون اسود جبنه مودزريلا رشى وجهها بالزعتر ودخليها الفرن احشيها حشو اخر ادهنيها صلصه ضعى فوقها عصاج اللحمه ثم ماشروم ثم جبنه مودزريلا رشيها بالزعتر دخليها الفرن
حشو اخر
ادهنيها صلصه واحشيها بالسيفود الا وهو الكاليمارى والجمبرى قطع السمك الفيليه مقطعه سبيا خذيهم سوتيه مع ثوم وزيت زيتون وضعيهم فوق العجينه بعد ماتدهنيها بالصلصه فلفل الوان مقطع صغير جدا طماطم مقطعه زيتون اسود رشيها بالزعتر جبنه مودزريلا دخليها الفرن
ممكن تعمليها بتزا بحجم كبير
كرواسو سريع
9 معالق كبيره دقيق ذره ملح لبن دافىء للجن او ماء حسب الرغبه 4معالق متوسطه سمن قطعه خميره بحجم عين الجمل معلقه سكر صغيره تعجن المقادير تلت العجينه جيدا وتفرد سمك 4 مم تقطع مثلثات تحشى حسب الرغبه بالعصاج او الجبنه الرومى او جبنه بالنعناع يلف كل مثلث من القاعده الى الراس وتدار على شطل حدوه توضع فى صاج مدهون وتترك تخمر يهن الوجه بالبيض او اللبن المحلى بالسكر تخبز فى فرن حار وتقدم
كرواسو بالبيض
3بيضه كوب ماء دافىء معلقه عصير ليمون قطعه خميره بحجم عين الجمل 3 معالق كبيره سمن دقيق حسب الطلب وذره ملح
تعجن حتى تكون عجينه يابسه تفرد على رخامه مرشوشه بالقيق بسمك نصف سم يرش السمن السايح على السطح ويشرب فى العجينه ثم تلف وتطوى كالفطيره وتترك لتستريح فتره تفرد مره ثانيه وتقطع وتشكل مثل السابق
الساليزون بحبه البركه والسمسم والفلفل الاسود الجروش تقطع العجينه اصابع وتلف بشكل حلزونى وترص فى الصينيه نرش السمسم خط سمسم خط حبه البركه وهكذا وتدخليه الفرن وممكن تعملى كل واحده بحاجه منهم بس خلاص
والسلام عليكم ورحمه الله وبركاته | |
|
اسطوره الحب مديرة منتدى اسطوره
عدد الرسائل : 420 البلد : مصر الوظيفة : طالبه المزاج : تمام تاريخ التسجيل : 01/06/2008
| موضوع: رد: اليكم الحوادق من ايدين مدم ديدى الساليزون والكرواسو والباتيه والباتون ساليه الإثنين أغسطس 04, 2008 8:24 am | |
| تسلم ايدك يا قمر بس كده مش هيبقوا حوادق اززززاي وانتي ايدك فيهم اكيد هيبقوا زي العسل كماااااااااااان | |
|